Zelensky’nin ilk kez Tiran’da katılacağı Ukrayna Zirvesi’nin sıkı güvenlik önlemleri altında yapılması bekleniyor

Resim
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky, Ukrayna ve Batı Balkanlar için düzenlenecek Zirve’ye katılmak üzere Tiran’da hazır bulunacak.
Ukraynalı liderin 27 Şubat akşamı Tiran’a gelmesi beklenirken, 28 Çarşamba günü, Brüksel'in en üst düzey yetkilileri, Balkan ülkeleri ile Güneydoğu Avrupa liderlerinin yer alacağı ve Ukrayna’ya özgülenen zirveye katılacak.
Zirvenin ilk günü 28 Şubat Çarşamba günü yapılacak ve gündem tamamen Ukrayna’ya ve 24 Şubat 2022’de başlayan Rus saldırganlığının burada yarattığı duruma ayrılacak. Ukrayna Devlet Başkanı'nın ülkemize gelmesi bekleniyor. Güneydoğu Avrupa ülkeleri liderlerinin de hazır bulunacağı bu zirveye Salı akşamı katılacak.
Her şeyin kongre sarayında gerçekleşmesi, tüm liderlerin önce Başbakan Rama tarafından karşılanması, ardından sıranın kapalı olarak gerçekleştirilecek oturumlara gelmesi bekleniyor. Günün medyaya yönelik bir konferans ile tamalanması bekleniyor.
Kosova'nın temsilcisi, Telegraph’a zirvenin iki günü boyunca Tiran'da bulunacağını doğrulayan Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani olacak.
Bu arada Sırbistan’dan Başkan Aleksandër Vučić de hazır bulunacak. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ukrayna adına yapılacak zirveye video mesajla katılacak.
Bu nedenle ayın 29’uncu, zirvenin ikinci gününde, Batı Balkan ülkelerinin 6 liderinin ve Brüksel’den yetkililerin hazır bulunacağı Büyüme ve Yakınsama Planı kapsamında bölgeye odaklanılacak. Bu toplantıda Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen de hazır bulunacak.
Bu içerik 27.02.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 14 kez okundu.