Zambiya’da tutuklu bulunan dört Hırvat çift serbest bırakıldı

ResimHırvat uyruklu dört çift insan kaçakçılığı şüphesiyle 7 Aralık’ta Zambiya’da tutuklandı. Çiftler, yaşları bir ile üç arasında değişen Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden evlat edinilmiş dört çocukla Zambiya’dan ayrılmaya çalışırlarken havaalanında gözaltına alındı.

Sekiz Hırvat vatandaşı da suçluluk hissetmediklerini ifade etti. Kendilerine resen atanan avukat, tutuklu çiftlerin kefaletle serbest bırakılmasını talep etti.

Hırvat Haber Ajansı (HİNA) diplomatik kaynaklardan aldığı habere göre Zambiya’da tutuklu bulunan sekiz Hırvat vatandaşının kendilerini savunmak üzere mahkeme gününe kadar serbest bırakıldığını duyurdu.

Hâkimin izinde olması nedeniyle duruşma 6 Şubat’a ertelendi. Son duruşmada mahkeme tutukluların tahliyesi için dört şart ileri sürdü: Kişi başına yaklaşık 1000'er dolar ödemek, seyahat belgelerini temin etmek, Zambiya'da ikamet izinlerini düzenlemek ve kendilerine kefil olacak 16 kişi bulmak. Tutuklular Cuma günü tüm şartları yerine getirdi. Mahkeme tutuksuz yargılanmak üzere sanıkların serbest bırakılmasına karar verdi. Zambiya Cumhuriyeti'nde geçici ikamet izni de idari olarak onaylandı.

Bu içerik 23.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 42 kez okundu.