Yüzlerce İngiliz askeri Kosova'ya gelecek

Resim

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, 24 Eylül Pazar günü meydana gelen terör saldırısının ardından Kosova'daki durum hakkında konuştu.

Konuşması esnasında Bakan Grant Shapps, Kosova'daki NATO Gücü'nün (KFOR) yedek gücü olan Galler Prensesi Kraliyet Alayı 1. Taburu'nun aktarılması hakkında da bilgi verdi.

"X" platformunda yaptığı paylaşımında, Kosova'ya ek asker gönderilmesinin NATO'nun acil talebi sonrasında geldiğini duyurdu.

"NATO'nun acil talebi üzerine, Kosova'da barışı korumak için İngiliz askerlerinden oluşan bir taburun faaliyete geçirilmesine izin verdim", diyen Savunma Bakanı Grant Shapps, ayrıca İngiliz askerlerinin önümüzdeki günlerde Kosova'ya geleceğini vurguladı.

“Kaplanlar” olarak da bilinen Galler Prensesi Kraliyet Alayı esnek askeri bir alay olarak bilinir.

Galler Prensesi Kraliyet Alayı, yakın veya yaya çatışması ve dünya çapında küçük ekipler halinde görev yapmak üzere eğitilmiş uzman piyadelerdirler. Bu alay en yeni ekipman ve birçok askeri teçhizatla donatılmış ordunun ön saflarında yer almaktadır.

Kaynak: https://telegrafi.com/qindra-ushtare-britanike-te-arrijne-ne-kosove-sekretari-mbrojtjes-transferimi-tyre-u-pas-nje-kerkese-urgjente-nga-nato/, (Erişim tarihi,04.10.2023) 

Bu içerik 02.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.