Yunanistan zorunlu aşıları genişletme planı olmadığını söyledi

Resim

Yunanistan’ın rekor sayıda günlük Covid-19 vakası kaydetmesinden bir gün sonra, hükümet virüse karşı zorunlu aşılamanın genişletilmesini durdurdu. Bu karar özel ve kamu sektöründeki tüm sağlık çalışanları ile yaşlı bakım evlerinde çalışanlar için zaten geçerliydi.

Skai TV’ye konuşan hükümet sözcüsü Yiannis Oikonomou, zorunlu aşılamanın bilimsel verilerle desteklenmediğini söyledi. Bunun, önleme uymayanlara karşı uygulanacak birtakım yaptırımlar ile birlikte ele alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. Aşılanmış nüfus için yatay önlemleri reddeden Oikonomou, “Bu bir geri adım olur”, dedi.

2 Kasım Salı günü açıklanan yeni önlemlerden bahseden sözcü, aşı olmayanları aşı yaptırmaya teşvik edeceklerini söyledi. Aşı olurlarsa hayatlarının daha kolay olacağını sözlerine ekledi.

Koronavirüsün günlük enfeksiyon oranı, pandeminin başlamasından bu yana en yüksek olan 6.700 teyit edilmiş vaka ile Salı günü yeni bir rekor kırdı. Önceki Salı günü 59 kişi daha korona virüsten öldü ve toplam ölüm sayısı ise 754.451 Covid-19 vakası arasında 16.050’ye ulaştı.

Bu içerik 03.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 90 kez okundu.