Yunanistan Savunma Bakanı’ndan Rusya’ya yanıt

Resim

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov'un Moskova'nın Kuzey Yunanistan'da artan ABD askeri faaliyetinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirmesine tepki olarak Pazartesi günü Rusya'ya yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü tarafından yapılan açıklamalar hakkında yorum yapması istenen Panagiotopoulos, “Bunca yıldır Putin’den Yunanistan’a karşı herhangi dostluk emaresi görmedim” dedi.

Pazar günü Russia1 televizyonuna konuşan Peskov, NATO'nun Rusya sınırlarına daha yakın olan "siyasi ve askeri genişlemesinden" ve "büyük miktarda teçhizatın Yunanistan üzerinden diğer bölgelere ithal edildiğinden" bahsetti. Peskov, Bu ayın başlarında Antenna TV'ye verdiği röportajda da Atina ile Moskova arasındaki ilişkiler hakkında yorum yaparken şunları söylemişti: “Yunanistan, NATO ve AB üyesi ve şu anda her ikisi ile de ciddi sorunlarımız var.”

Panagiotopoulos'un Pazartesi günkü yorumu, 10 Kasım'da Tallinn’deki Yıllık Baltık Savunma Konferansı'nda, NATO'nun “Rusya'nın saldırganlığına güvenilir, dengeli, orantılı ve sürdürülebilir bir yanıt vermek için kaynaklarını verimli bir şekilde kullanması” gerektiğini söylemesinin ardından gelmişti.

Bu içerik 28.12.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.