Yunanistan orman yangılarıyla boğuşuyor

Resim
Yunanistan, ormanları ve evleri kül eden, Rodos Adası da dahil olmak üzere birçok bölgede tahliyelere neden olan yangınlarla mücadele ediyor. Ülke, yangınları daha da şiddetlendirebilecek yeni bir sıcak hava dalgasının başlamasına saatler kala alarm durumunda. Yunanistan, dost ülkelerden gelen itfaiyecilerin yardımıyla alevleri söndürmeye çalışıyor; ancak kuvvetli rüzgarlar ve yoğun duman işleri zorlaştırıyor. İtfaiye bir hafta daha yüksek yangın riski olduğu konusunda halkı uyararak tedbir almalarını önerdi.
Başbakan Kyriakos Mitsotakis ulusal operasyon merkezini ziyaret ederek durumu yakından takip etti. Bazı sakinler evlerini ve iş yerlerini terk etmeye direndi, bazıları ise sahip oldukları her şeyi alevlerin arasında bıraktı.
Atina’nın batısındaki Mandra bölgesi yangından en çok etkilenen yerlerden biri oldu. Yangın pazartesi günü yakındaki Dervenohoria bölgesinde başlamış ve rüzgârın etkisiyle Mandra’ya ulaşmıştı. Mandra daha önce 2017’de 24 kişinin öldüğü sel felaketinden büyük zarar görmüştü. 2018’de de Atina’nın doğusundaki Mati kasabasında çıkan başka bir yangında 101 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu içerik 19.07.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 28 kez okundu.