Yunanistan-Mısır anlaşması imzalandı – Anlaşma ne öngörüyor?

ResimYunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 22 Kasım 2022 Salı günü öğle saatlerinde Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile Mısırlı mevkidaşı Muhammed Zeki’nin Yunanistan ile Mısır arasında Havacılık Bilimi, Deniz Araştırmaları ve Kurtarma alanlarını kapsayan bir işbirliği anlaşmasının imzalandığını açıkladı. Dendias’ın imza sırasında hazır bulunduğu anılan anlaşma ile Yunanistan ve Mısır, Girit’in güneyi ile Mısır sahillerine kadar olan Doğu Ege’nin sadece Mısır ve Yunanistan FIR hatları tarafından kontrol edildiğini tanımış oldular.

Mısır Savunma Bakanı Orgeneral Muhammed Zeki de benzer çerçevede açıklamalarda bulunurken anlaşma ile ilgili olarak: “Bu anlaşma iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin başka bir adımıdır. Yunanistan ve Mısır arasındaki işbirliği ilişkisi tüm ülkeler için örnek olmalıdır. Bu ilişki saygı ve iyi komşuluk ilişkilerine dayanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri de iki ülke arasında imzalanan anlaşma ile ilgili olarak iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi ve stratejik işbirliği açısından çok önemli bir adım olduğunu belirtti.

Bu içerik 22.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.