Yunanistan İngiltere ile Savunma İşbirliği Anlaşması imzalayacak.

Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopulos Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace ile İngiltere’nin güneyindeki Portsmouth deniz üssünde bir araya gelecek. Nikos Panagiotopulos, Ben Wallace ile iki ülke arasında Savunma İşbirliği Deklarasyonu imzalayacak ve Anlaşmanın imzalanma töreni, İngiliz donanmasının amiral gemisi Diamond D34 üzerinde yapılacak.
Resim

Bu ziyaret öncesi Atina Haber Ajansı’na bir değerlendirme yapan Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı sözcüsü şunları söyledi:

“Yunanistan ile tarihi bir savunma ilişkimiz var ve NATO’daki stratejik ortaklar ve müttefikler olarak birlikte yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz, zaten yakın olan ortak ilişkilerimizi güçlendirmek, tehditlere ve zorluklara birlikte göğüs germek.  Aynı zamanda gelecekteki işbirliği için yeni fırsatları dört gözle bekliyoruz.”

Yunanistan’daki diplomatik kaynaklara göre, Birleşik Krallık ile Yunanistan arasındaki yeni anlaşma, iki ülkenin savunma ilişkilerinin güçlendirilmesi, askeri personelin ortak eğitimi ve ortak tatbikatları içerecek. Aynı zamanda hibrit savaş ve siber saldırılar gibi modern tehditlerle başa çıkmak için yeni bir işbirliği çerçevesi tanımlayacak.

Bakan Panagiotopulos ve İngiliz mevkidaşı, 14 ve 15 Şubat tarihlerinde Brüksel’de gerçekleşecek NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde NATO çerçevesindeki işbirliği konularını da ele alması bekleniyor.

Atina’da üst düzey bir hükümet kaynağının Atina Haber Ajansı’na söylediği gibi, Panagiotopulos ve Wallace’ın sık sık telefonda konuştukları için mükemmel bir ilişkilerinin var olduğunu, bu nedenle Balkanlar ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin yanı sıra Ukrayna’daki savaşı da konuştukları belirtiliyor.
 
Bu içerik 05.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 36 kez okundu.