Yunanistan’ın Sırbistan Büyükelçisi: Kosova’yı tanımayacağız

Resim

Yunanistan’ın Belgrad Büyükelçisi Giorgos Giakofotakis Sırbistan medyasından Tanjug’a verdiği mülakatta, Yunanistan’ın Kosova’nın bağımsızlığı hakkındaki tutumunu değiştirmediğini dile getirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın 3 Haziran tarihinde Belgrad’a gerçekleştirdiği ziyareti esnasında sarf ettiği sözlere de atıf yapan Giakofotakis, Yunanistan’ın Kosova’nın bağımsızlığını tanımak gibi bir niyeti olmadığını belirtti.
Yunanistan hali hazırda, İspanya, Slovakya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Romanya ile birlikte Kosova’nın bağımsızlığını tanımayı reddeden beş AB üyesi ülkeden biri olmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta, Kosova hükümetinin mütekabiliyet esasları çerçevesinde uygulamaya koyacağını duyurduğu araç plakaları ve kimlik kartları hakkındaki uygulamalar akabinde, Sırp nüfusun yoğunlukta olduğu Kuzey Kosova’da tansiyon artmış, sınır kontrol noktalarındaki yollar Kosovalı Sırplar tarafından ağır tonajlı araçlar kullanılarak kapatılmıştı. Yaşanan olaylar neticesinde, Kosova hükümeti mütekabiliyet esasları çerçevesinde aldığı kararları 1 Eylül’e kadar ertelediğini duyurdu.

 

 

Bu içerik 11.08.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.