Yunanistan’ın Gazze için gönderdiği insani yardım Mısır’a ulaştı

ResimDışişleri Bakanlığı’nın talebi üzerine Yunanistan’ın insani yardımı 28.12.2023 Perşembe günü Mısır’daki El Ariş Havaalanı’na ulaştı ve son varış noktası Gazze Şeridi’ydi.

Sivil toplum kuruluşları Dünya Doktorları ve Uluslararası İnsani Yardım Vakfı tarafından sağlanan sevkiyat, tam donanımlı bir karşılama ve temel hasta bakım ünitesinin yanı sıra kişisel hijyenik ve ilk yardım malzemelerini de içeriyor. AB HAB (İnsani Yardım Köprüsü) kapsamında sivil kargo uçaklarıyla Oostende üzerinden nakledildiler.

Bu insani yardım, 6 Kasım 2023 tarihinde Hava Kuvvetlerine ait bir C-130 uçağıyla Gazze’deki sivil nüfusa yönelik olarak Yunanistan tarafından gerçekleştirilen ilk ilaç ve tıbbi malzeme sevkiyatının devamı niteliğindedir.

Bu arada, Filistin halkının kanının dökülmesi 83. gününde devam ederken ve İsrail siviller için kritik olan duruma rağmen Gazze’nin merkezinde operasyonlarını genişletirken, Mısır ateşkes için bir çerçeve önerisi sunduğunu teyit etti.

Mısır Devlet Enformasyon Servisi Başkanı Diya Raşvan yaptığı açıklamada, Mısır’ın önerisinin ateşkes için üç aşamalı bir plan içerdiğini söyledi.

Mısır’ın teklifle ilgili olarak paydaşlardan henüz yanıt almadığını ve bu yanıtları aldıktan sonra projenin ayrıntılarını sunacağını da sözlerine ekledi.
 
Bu içerik 28.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 24 kez okundu.