Yunanistan’ın 49 adet Black Hawk hava aracı için ABD’den resmi talebi

ResimABD Büyükelçiliği’nin Savunma İşbirliği Ofisi’ne Yunanistan’ın 49 adet Black Hawk helikopter tedarik talebi resmi olarak iletildi.

Yunan devlet televizyonu ERT’ye göre Yunan silahlı kuvvetleri uzun yıllar sonra kara kuvvetleri, hava kuvvetleri, deniz kuvvetleri ve güvenlik birimlerinde şu ana kadar bulunan 18 farklı tipteki helikopter çeşidini benzer hale getirmeye çalışıyor. Yunanistan, geçen yıl haziran ayında ABD’den 5. nesil F-35 talebinde bulunmuştu. Yunanistan’ın bu talebine ilişkin henüz bir cevap verilmemiş olsa da Amerikalı yetkililerin Yunanistan’daki seçimler öncesi bir cevabın verilmesi için çaba sarfettikleri bildirilmektedir.

Yunan kurmay heyeti “Huey” ve Yunan hava kuvvetleri envanterinde 23. yılını doldurmuş olan Super Puma helikopterlerinin yenilenmesi yöntemini araştırmaktadır. Öte yandan Yunan deniz kuvvetlerinde ise yeni satın alınan yeni nesil Skorsky helikopterleri bulunmaktadır.

Lockheed Martin Rotary and Mission Systems şirketinin iş geliştirme müdürü Grigoris Koutsogiannis konuya ilişkin “Kara kuvvetleri ve hava kuvvetleri için isteğe bağlı olarak Black Hawk helikopterlerinin satın alınması benzerlik teşkil etmesi nedeniyle helikopterlerin operasyonel maliyetinin ciddi anlamda azalmasına imkan sağlayacak ve doğal olarak ortak tedarik zinciri oluşturması nedeniyle de daha iyi bir operasyonel hazırlık sağlanacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu içerik 03.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 37 kez okundu.