Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias - Washington ziyareti ve ABD Dışişleri Bakanı ile görüşme- Savunma anlaşmasının imzalanması

Resim

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias  13-14 Ekim tarihlerinde Yunanistan -ABD Stratejik Diyalogunun üçüncü turuna katılmak üzere Washington’a gidecek. Ziyareti sırasında Amerikalı mevkidaşı Antony Blinken ile Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşmasında değişiklik yapan ikinci protokolü de imzalaması bekleniyor.

Dendias, 13 Ekim Çarşamba günü Kongre üyesi milletvekili John Sarbanes ve Senatör  Chris Van Hollen ile de görüşecek. Ayrıca Washington’da bulunacak olan İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile de bir görüşmesi olacak. Daha sonra Amerika’daki Yunan toplumu temsilcileri ile de bir resepsiyonda bir araya gelmesi bekleniyor.

Dendias 14 Ekim Perşembe günü Dışişleri Bakanlığı’na giderek ilk olarak ABD Dışişleri Bakanı ile görüşecek ve ardından heyetler arası görüşmeler gerçekleştirilecek.
Stratejik Diyalog

İki bakan açılış konuşmalarıyla Stratejik Diyalogun üçüncü turunu başlatacak. Açıklamaların Yunanistan saati ile yaklaşık 16:45’te başlaması bekleniyor, ayrıca Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nın internet sayfasından da canlı olarak yayınlanacak.

Nikos Dendias daha sonra Washington’da bulunan Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh   Abdullah bin Zayed Al Nahyan ile de bir görüşme gerçekleştirecek. Son olarak Center for European Policy Analysis adlı düşünce kuruluşunun Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki rolü konulu etkinliğine katılacak.

Bu içerik 12.10.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 98 kez okundu.