Yunanistan’dan Black Hawk hamlesi!

Resim

Yunan Hükümeti, Lockheed Martin şirketi ile ABD arasında hükümetler arası bir anlaşma yoluyla 35 adet UH-60M Black Hawk helikopteri satın alma niyetini resmileştiren bir teklif ve kabul mektubu imzaladı. Sikorsky Başkanı Paul Lemmo, “En yeni nesil UH-60M Black Hawk helikopteri, Yunanistan Savunma Bakanlığı’nın devam eden modernizasyonunu destekleyecek ve hayati önem taşıyan ulusal ve müttefik güvenlik misyonları için güvenilir bir helikopter görevi görecek,” dedi. “Giderek artan sayıda NATO müttefiki de dahil olmak üzere 35’ten fazla ülke tarafından güvenilen ve işletilen çok rollü Black Hawk helikopteri, Yunanistan’ın ve tüm NATO üyesi ülkelerin caydırıcı kapasitesini önemli ölçüde artırarak benzersiz küresel birlikte çalışabilirlik sağlıyor,” diye ekledi. Alım, helikopterlerin Yunan Ordusuna sorunsuz entegrasyonunu sağlayacak personel eğitim ve öğretim ekipmanlarını da içerecek şekilde, uçağın yanı sıra planlanmıştır.

Lockheed Martin Yunanistan Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Costas Papadopoulos, “Yunan Silahlı Kuvvetleri ile mevcut ortaklığımızı, büyüyen filolarına UH-60M Black Hawk’ın eklenmesiyle genişletmekten onur duyuyoruz,” şeklinde konuştu. “Black Hawk, 21. yüzyılın güvenlik savaş alanında ülkenin etkinliğini artıran yeteneklere sahip olup Yunanistan’ın çoklu görev gereksinimleri için en uygun çözümü sunmaktadır,” dedi. Lockheed Martin’e göre, Yunanistan’ın mevcut S-70B filosuna ek olarak yeni satın alınan MH-60R deniz helikopterleri ile Hawk ailesinin çeşitli varyantlarını işleteceği ve filo ortaklığının operasyonel ve sürdürülebilirlik avantajlarından faydalanacağı belirtildi. Şirketin açıklamasına göre, dünyanın önde gelen çok rollü genel maksat helikopteri olan Black Hawk, 5 milyon savaş saatiyle Yunanistan’a çeşitli operasyonel yetenekler ve 5.000’den fazla Hawk uçağından oluşan küresel bir ekosistem sunacak. UH-60M/S-70M Black Hawk, daha uzun mesafelerde ve en zorlu ortamlarda çeşitli görevleri yerine getirme esnekliği ve diğer uçaklara göre daha yüksek hayatta kalma kabiliyeti ile eski orta kaldırma genel maksat helikopteri filolarının yerini almak için tercih edilen uçak olarak belirtiliyor.

Kaynak: https://www.ekathimerini.com/news/1235711/govt-signs-intention-to-purchase-35-black-hawk-helicopters/ (Erişim tarihi: 10.04.2024)

Bu içerik 05.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 17 kez okundu.