Yunanistan’da şimdi de ANKA-B İHA endişesi

“Türk Hava Kuvvetleri, Ege ve Akdeniz’de SAR SARPER radarlı Anka-B İHA’ları ile harekât yapacak, ana hedef tabii ki adalarımız.”

Resim

Yunanistan’da şimdi de yeni endişe Türk Deniz Kuvvetleri’nin kullandığı ve üzerinde ASELSAN’ın SARPER ve METEKSAN’ın MİLSAR radar sistemlerinin yerleştirildiği ANKA-B İHA’lar. Yunan medyası konuyu yakından takip ediyor. Yapılan haberlerde, “Sarper Sentetik Açıklıklı Radar (SAR) Sistemi” ASELSAN tarafından tamamlanarak İHA ANKA’ya montajının artık Türk Hava Kuvvetleri’nin bir gerçeği olduğu belirtiliyor.
Yunan medyasında ayrıca “Türk Hava Kuvvetleri, Ege ve Akdeniz’de SARPER radarlı Anka-B İHA’ları ile harekât yapacak, ana hedef tabii ki adalarımız. Hava savunmamız aktif şekilde Türkiye’nin her hareketini takip edecek.” “Yunan siyasi ve askeri yönetici liderlerde, Ege’de bir kalkıp bir inen donanımlı Türk İnsansız Hava Araçlarının yaygın eylemleri konusunda büyük bir endişe olduğu doğrudur. Yunanistan, Kıbrıs’ta veya Kardak’taki (İmia) gibi başka bir trajediye dayanamayacağı için mali imkânları ölçüsünde kendini donatmaya mecburdur ve yapmalıdır.” “İHA ve Stratejik Türk AKINCI’nın ortaya çıkması ve uzun menzilli silahlar ve güdümlü bombalarla donatılmasının ardından, ülkemizin bunlara karşı önlem alma sistemlerine olan ihtiyacı kaçınılmaz.” gibi ifadelere yer verilmektedir.
 
Bu içerik 04.05.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 84 kez okundu.