Yunanistan’da kafa kafaya tren çarpışması: 36 ölü ve en az 85 yaralı

ResimYetkililer Çarşamba günü yaptığı açıklamada, yüzlerce kişiyi taşıyan bir yolcu treninin karşı yönden gelen bir yük treniyle çarpışması sonucu en az 36 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 85 kişinin yaralandığını bildirdi.

Kaza, Teselya ve Makedonya bölgelerini ayıran Tembi Vadisi'nin hemen önünde gerçekleşti. Teselya Bölge Valisi Kostas Agorastos, Yunanistan'ın Skai Televizyonuna iki trenin yüksek hızda kafa kafaya çarpıştığını, birinci ve ikinci vagonların tamamen ezildiğini ve üçüncüsünün de raydan çıktığını bildirdi. Çarpışmayı çok şiddetli olarak nitelendiren Agorastos, korkunç bir gece olduğunu söyledi.

Yetkililer, Atina’dan Selanik’e giden trendeki yolcuların çoğunun hafta sonu boyunca devam eden karnavaldan evlerine dönen üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Sağlık Bakan Yardımcısı Mina Gaga, "Bu, anlaşılması zor korkunç bir trajedi" dedi.

Kurtarma ekipleri, yoğun duman altında çalıştı ve mahsur kalan insanları aramak için vagonlardan ezilmiş metal parçaları çıkardı. Diğerleri sahayı el fenerleriyle taradı ve enkazın altını kontrol etti. Yolcu treninin ön tarafındaki restoran vagonunda çok sayıda ölü bulunduğu düşünülüyor.

Yakındaki Larissa kentindeki hastane yetkilileri de yaralananlardan en az 25'inin durumunun ciddi olduğunu söylüyor. Demiryolu işletmecisi Hellenic Train, yolcu treninde yaklaşık 350 yolcu olduğu olduğunu söyledi. Hafif yaralanan ve yaralanmayan yolcular otobüslerle Selanik’e nakledildiler.

Ayrıca çarpışmanın olası nedenlerinin henüz belli olmadığını belirten yetkililer, yardım için orduyla temasa geçildiğini söyledi.

Bu içerik 01.03.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 186 kez okundu.