Yunanistan’da hükümet gençleri aşılamak istiyor

Resim

Hükümet, okulların açılmasından birkaç gün önce, 12-17 yaş arası çocukların aşılarını zorunlu kılmadan yaygınlaştırmak istiyor. Ayrıca, salgın artarak kontrolden çıkmaya başlarsa, silahlı kuvvetler, polis, ön saflardaki memurlar ve öğretmenler için aşıları zorunlu hale getirmeyi öngören acil durum planları var.

Hükümet sözcüsü Yiannis Oikonomou salı günü Skai TV’ye verdiği demeçte, “Zorunlu aşıları uzatma seçenekleri her yerde var” dedi. Bunun yeni enfeksiyonların, acil vakaların ve ölümlerin düzeyine ve aşıların ilerleyişine bağlı olacağını da sözlerine ekledi.

Salı günü, hükümet, 12-17 yaşındaki çocuklara Covid-19 aşısı uygulamak için hem kamu hem de özel muayenehanelerdeki çocuk doktorlarına yetki vereceğini duyurdu.

Hükümet, bakanlar ve tıp uzmanlarının bulunduğu toplantının ardından, çocukların bir merkez veya hastane yerine doğrudan kendi hekimleri tarafından aşılanmasının önünü açan resmi kararın, bazı teknik detayların ortadan kaldırılmasının ardından önümüzdeki günlerde çıkarılacağını söyledi.

Yunanistan Ulusal Aşı Komitesi başkanı Maria Theodoridou, “Çocuk doktorlarının çoğu birçok Yunan için aile hekimi rolünde olduğundan, aileler çocuklar aşı olmalı mı olmamalı mı sorusunu genellikle bu doktorlara yöneltiyor. Bu nedenle onların desteği çok önemli” dedi.

Komitenin önde gelen üyelerinden biri olan bulaşıcı hastalıklar uzmanı Sotiris Tsiodras, sağlık yetkililerinin Yunanistan’daki tüm yeni enfeksiyonların yaklaşık %100’ünün korovirüsün delta varyantı olduğunu tahmin ettiğini ve bu durumun küçüklerin aşılanmasını daha da zorunlu hale getirdiğini söyledi. Yedi çocuğundan üçünün -12-17 yaşlarında olduğunu ve aşılandığını kaydetti.

 

Bu içerik 08.09.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 178 kez okundu.