Yunanistan’da hükümet aleyhine verilen gensoru önergesi reddedildi

Resim
Kötü hava şartlarını iyi yönetmediği gerekçesiyle ana muhalefet partisi SİRİZA’nın (Radikal Sol Koalisyon) hükümet aleyhine verdiği gensoru önergesi reddedildi.
Oylamaya katılan 299 milletvekilinden, 156’sı ret, 142’si kabul ve 1’i çekimser oy kullandı. Çekimser oy geçen Ekim ayında partisinden ayrılan bağımsız milletvekili Konstantinos Bogdanos tarafından kullanıldı.
Yeni Demokrasi Partisi milletvekili Marietta Yiannakou’nun acil olarak Hava Kuvvetleri Hastanesi’ne kaldırıldığı için oylamaya katılmadığı belirtildi.
Parlamento İç tüzüğüne göre, “bir gensoru önergesi, önceki benzer bir önerinin reddedilmesinden itibaren altı ay geçmeden, milletvekillerinin tam sayısının salt çoğunluğu tarafından imzalanmadıkça sunulamamaktadır”.
Oylamanın başlamasından kısa bir süre önce Parlamento Başkanı Kostas Tasoulas’ın da belirttiği gibi, üç gün süren müzakerelerde 150 milletvekili, 6 parlamento temsilcisi, 28 bakan ve bakan yardımcısı ayrıca 6 parlamento grup başkanı ile toplamda 190 konuşmacı söz aldı. Ayrıca, birinci günkü oturumun (28/01, Cuma) gece 03.30’da, sayın Tasoulas’ın belirttiği şekilde “gün ağarmasından biraz önce” tamamlandığı bildirildi. İkinci günkü oturum (29/01, Cumartesi) 03.45’te gece yarısından sonra tamamlandı ve üçüncü gün ise (30/01, Pazar) 20.30’da tamamlandı ve ardından açık oylama başladı.

Kaynak: https://www.skai.gr/news/politics/katapsifistike-i-protasi-momfis-kata-tis-kyvernisis-to-apotelesma-tis-psifoforias (Erişim tarihi, 31.01.2022)

Bu içerik 30.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.