Yunanistan’da Hükümet 23 Ocak Salı gününü kar yağışı nedeniyle tatil ilan etti

Resim

Ülkede yoğun kar yağışı nedeniyle hükümet, 23 Ocak Salı günü kamu ve özel sektörde resmî tatil ilan etti.

Yetkililer Salı günü Attika bölgesinde, Viotia, Evia, Kiklad Adaları bölgesel birimlerinde, Sporades adalarında ve Girit adasının her yerinde soğuk hava nedeniyle Salı günü kamu kurumları ve özel şirketlerin çoğunu askıya almak zorunda kaldılar.

İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stylianidis Pazartesi gecesi yaptığı açıklamada, belediye ve bölgesel yönetimler, silahlı kuvvetler ve güvenlik güçleri, halk sağlığı ve acil hava durumunun yönetimi için çalışması gereken diğer hizmetler dışında tüm kamu hizmetlerinin askıya alındığını duyurdu.

Mümkün olan yerlerde toplu taşıma, özellikle trenler, Atina metrosu ve tramvaylar çalışacaktır.
Tüm kreşler, anaokulları ve okullar Salı günü kapalı olacaktır. Online dersler yapılmayacaktır çünkü onları yürütmek için gerekli idari personel bulunmayacaktır.

Stylianidis ayrıca, gıda mağazaları (10.00-18.00 arası), eczaneler, sağlıkla ilgili işletmeler, benzin istasyonları, tatillerde açık kalan işletmeler ve kötü hava şartları ile mücadelede faydalı olabilecek diğer işletmelerin dışında özel şirketlerin faaliyetlerinin askıya alındığını söyledi.

Stylianides, Salı öğleden sonra daha az kar yağacağını, ancak donun devam edeceğini söyledi.
En büyük sorun, Atina çevresindeki ve onu havalimanına da bağlayan özel olarak işletilen Attiki Odos otoyolundaki durum. Bu arada ordu, çoğu saatlerce karda mahsur kalan onlarca sürücüyü Attiki Odos'ta tahliye etmek için seferber oldu.

 

Bu içerik 24.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 79 kez okundu.