Yunanistan’da 2023 Seçimleri: Başbakan Kyriakos Mitsotakis, düzenlenen bir etkinlikte önümüzdeki dört yıl için partisi Yeni Demokrasi'nin programını sundu

Resim

Büyük atılımlar sağlam temeller gerektirir. Yeni Demokrasi'nin (ND) ilk dört yılında bu temelleri attık" diyen başbakan, konuşmasının başında ND hükümetinin yüzleşmesi istenen büyük zorluklara da değindi. Gelecekte mali istikrarı riske atmayacak bir kalkınma politikasının temellerini attıklarını belirterek, vergilerin düşürülmesi, GSYİH'nın artırılması ve küresel devlerden yeni yatırımların çekilmesi açısından izlenen ekonomi politikasının kazanımlarının altını çizen Mitsotakis, “Bu benim için yeni nesle yönelik en önemli taahhüttür” dedi.
Başbakan kalkınma odaklı bir sıçramadan söz etti: "Büyüme, ekonomi politikamızın üzerine inşa edildiği temeldir. Son dört yılda Avro Bölgesi'nin ortalama büyümesinin neredeyse iki katına ulaştık... Mali istikrarın korunması, ülkenin iflas tehlikesiyle karşı karşıya kalmaması için vazgeçilmez bir koşuldur. Bu büyümeyi öncelikle yatırım yoluyla gerçekleştirdik. Vergi indirimlerine rağmen ülke ilk kez faiz dışı fazla vermeyi başardı. Asgari ücreti yükseltme konusunda kararlıydık. Asgari ücret 650 Avro idi ve bugün 780 Avro. Hedefimiz dört yılın sonunda en az 950 Avro'ya ulaşmaktır, AB'nin iki katı büyüme oranlarına ulaşmamız gerekiyor.  İşsizlik 2027 yılında %8'e ulaşabilir. Yunanistan'ın yılın 12 ayı destinasyon olması hedefine yaklaşıyoruz” diyerek ortalama ücretin 1500 Euro'ya çıkarılmasından ve 4 yıl içinde %25'lik bir ücret artışından bahsetti. Emekli maaşlarında %4 oranında yeni artış ve 1/1/24  itibarıyla yeni ücret skalası ile memur maaşlarında oranında artış hedeflediklerini ifade etti.

 

 

Bu içerik 26.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 47 kez okundu.