Yunanistan bölgesel seçimleri: Yedi kilit bölgedeki sonuçlar ve ikinci turlar

Resim
Karar verilen seçim bölgeleri:
Attika’da Yeni Demokrasi’nin (ND) desteklediği eski bakan Nikos Hardalias zaferi garantiledi. SYRIZA’nın desteklediği bağımsız aday Giorgos Ioakimidis ise ikinci oldu.
Orta Makedonya Bölgesi’nde Apostolos Tzitzikostas ilk turda oyların % 60’ından fazlasını toplayarak kesin bir zafer elde etti. PASOK’un desteklediği aday Hristos Papastergiou ikinci sırada yer aldı.
Batı Yunanistan Bölgesi’nde Yeni Demokrasi’nin desteklediği görevdeki bölge valisi Nektarios Farmakis ilk turdan itibaren görevini korudu. PASOK’un desteklediği Spyros Skiadaresis ise ikinci oldu.
Epir Bölgesi’nde ise Yeni Demokrasi’nin desteklediği görevdeki bölge valisi Aleksandros Karkhimanis de ilk turda seçildi. SYRIZA’nın desteklediği Ioannis Stefos ikinci sırayı aldı.
Güney Ege Bölgesi’nde ise Yeni Demokrasi’nin desteklediği mevcut bölge valisi Georgios Hatzimarkos % 66’ya yakın oy elde etti. PASOK’tan gelen Nikiforos Papanikolas ise % 14 ila % 15 arası oy alarak ikinci sırayı aldı.
Orta Yunanistan Bölgesi’nde Yeni Demokrasi’nin desteklediği görevdeki bölge valisi Fanis Spanos, % 48’e yakın oy oranıyla ilk turda seçilmeyi garantiledi. SYRIZA’nın desteklediği bağımsız aday Apostolos Gletsos ise % 25’e yakın oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.
Girit Bölgesi’nde PASOK’un desteklediği aday Stavros Arnaoutakis, PASOK ve Yeni Demokrasi’nin desteğiyle % 70’e yakın oy elde etti. Spyros Danellis ise önemli bir farkla ikinci sırada yer aldı.
İkinci tur seçimlere giden bölgeler:
Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi: Yeni Demokrasi’nin desteklediği mevcut bölge valisi Hristos Metios, % 41’e yakın oy oranıyla önde gidiyor. Bağımsız aday Khristodoulos Topsidis ise yaklaşık % 35 oyla onu takip ediyor.
Kuzey Ege Bölgesi: Yeni Demokrasi’nin desteklediği Alkiviadis Stefanis % 40’a yakın oy oranıyla önde. Yeni Demokrasi’den gelen ancak bağımsız olarak yarışan Konstantinos Moutzouris şu anda ikinci sırada yer alıyor.
Batı Makedonya: Yeni Demokrasi’nin desteklediği mevcut bölge valisi Giorgos Kasapidis ile bağımsız aday Giorgos Amanatidis arasında çekişmeli bir yarış var.
Tesalya Bölgesi: Yeni Demokrasi Partisi’nin desteklediği görevdeki bölge valisi Konstantinos Agorastos % 41,5’e yakın bir oy elde etti. Bağımsız aday Dimitrios Kouretas, SYRIZA ve PASOK’un desteğiyle şu anda % 34,5’e yakın oy oranına sahip.
İyon Adaları Bölgesi: Yeni Demokrasi’den gelen ve bağımsız ittifak “Ionia Epokhi” (İyonya Dönemi) ile yarışan Ioannis Trepeklis, % 30’luk oy oranına yaklaşıyor. Yeni Demokrasi tarafından desteklenen mevcut bölge valisi Rodi Kratsa Tsangaropoulou yaklaşık % 28,5 oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor.
Mora Yarımadası Bölgesi: Yeni Demokrasi’nin desteklediği Dimitris Ptohos % 42’ye yakın oy oranıyla önde gidiyor. Petros Tatoulis ise yüzde 32’ye yakın oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor.
 
Kaynak:
Bu içerik 08.10.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 33 kez okundu.