Yunanistan’a 3,56 milyar avro verilmesine “Yeşil Işık”

ResimAB Kurtarma Fonu Yunanistan’ı desteklemeye devam ediyor. Üye ülkeler yeşil ışık yaktıktan sonra Yunanistan 3,6 milyar avro alacak.

AB Kurtarma Fonu Yunanistan’ı desteklemeye devam ediyor.

Avrupa Birliği Kurtarma Fonu’ndan 3,56 milyar avroluk ödemenin, sübvansiyonlar ve krediler için 2023’ün başlarındaki onaydan ve daha prosedürel nitelikteki bir dizi onaydan sonra gerçekleşmesine Avrupa Komisyonu tarafından “yeşil ışık” verildi.

İkinci dilimle birlikte onaylanan toplam tutarın, Kurtarma Fonu’nun Yunanistan’a tahsis ettiği fonların %37’sini temsil eden 11,1 milyar avroya ulaştı. Avrupa Komisyonu kaynaklarına göre Yunanistan, ikinci bir dilim için talepte bulunan dört ülkeden biri ve aynı zamanda ilgili onayın teşvik edildiği 2. ülke. Yunanistan, ilgili planlamada öngörüldüğü üzere 2026 yılına kadar 17,43 milyar avro hibe ve 12,73 milyar avro kredi alabilir.

Avrupa Komisyonu Başkanı Bayan Ursula von der Leyen, “Bugün Yunanistan için harika bir haber. Ülke, ikinci bir ‘Next Generation EU’ ödemesi almak için ulusal kurtarma planını uygulamada yeterli ilerleme kaydetti. Üye ülkeler yeşil ışık yaktıktan sonra Yunanistan 3,6 milyar avro alacak. Yunanistan, yenilenebilir enerji, demiryolu altyapısı, toplu taşıma ve KOBİ’lerin sayısallaştırılması gibi kilit sektörlerde iddialı reformları ilerletiyor. Yunanistan ayrıca turizm, imalat ve tarım alanlarında yeni yatırımları teşvik ediyor. Daha da önemlisi, vergi mükelleflerinin parasını korumak için muhasebe ve diğer kontroller açısından taahhütlerini yerine getirmiştir. Bu yüzden Yunanistan’a tebrikler! İyileşmeye giden yol devam ediyor ve Komisyon yanınızda” ifadelerini kullandı.

Bu içerik 29.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 77 kez okundu.