Yunanistan 2.0” hakkında Mitsotakis: “Ülkenin bir sonraki versiyonudur.

Başbakan Mitsotakis, Antik Agora’da, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte “Avrupa ve Yunanistan için tarihî bir andan” bahsetti ve Ulusal Ekonomik Canlanma ve Dayanıklılık Planı “Yunanistan 2.0”ın eylemlerini sundu.

Resim

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, Başbakan Kyriakos Mitsotakis ile birlikte Antik Agora’dan Avrupa ve Yunanistan’ın ekonomik canlanmasında Ekonomik Kurtarma Fonu’nun büyük önemini açıkladılar.

Sabah, saat 12.00’den kısa bir süre önce Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in Antik Atina Agorası’nı ziyareti başladı. Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile birlikte Antik Agora’da “Yunanistan 2.0” Ulusal Ekonomik Canlanma ve Dayanıklılık Planı eylemlerinin sunumu için bir araya gelen ve etkinlikte konuşan Başbakan Kyriakos Mitsotakis, “Avrupa Komisyonu Başkanı’nı, Avrupa ve Yunanistan için tarihî bir anda karşılıyoruz. Bunun pandemiden kaynaklanan kargaşanın son eylemi ve yeni bir dönemin de ilki olduğuna inanıyorum” dedi.

“Birlik, Üye Devletler lehine ilk ortak borç tahvil ihracı ile ilerliyor. Diğer 8 Avrupalı liderle birlikte başından beri desteklediğim bir girişim” diyen Başbakan şöyle devam etti: “Bugün, geçmişin geçilemeyeni, günümüzün ve geleceğin bir adımı haline geliyor. Yunanistan, yararlanıcı ülkelerden biri. Yaklaşık 31 milyara hakkı var, ama aynı zamanda kendi sorumluluğunu da kabul ederek baştan itibaren eksiksiz bir plan sunuyor. ESPA fonları ve özel sektör hareketleri ile birlikte, fonlar 100 milyara ulaşacak.” Başbakan açıklamalarına “Ulusal Planımız Brüksel’de gururlandıran yorumlarla karşılaştı” diye devam etti. “Kaynakların çoğu yeşil ve dijital ekonomiye yönlendiriliyor. Bu, 2021’de dağıtılacak yaklaşık 8 milyar ile belirtiliyor. Güçlü bir sosyal ve çevresel kaplama alanı içeren bir plan öneriliyor”.

Kyriakos Mitsotakis, “Yunanistan 2.0 planı yakında ülkenin her bölgesinde ayrıntılı olarak sunulacak” dedi ve “kamu hizmetlerinin ve şirketlerin tam dijitalleştirilmesi, hastanelerimizin modernizasyonu, yeteneklerin işlenmesi, büyük projeler”e atıfta bulundu. “Bu program ülkemizin en ücra köşesine kadar uzanıyor, tüm Yunanlılara dokunuyor” dedi. “Tam bir plan oluşturuyor. Aynı zamanda Yunanistan 2.0 sembolizmine de karşılık geliyor. Ülkenin bir sonraki versiyonu. Bu yeni Yunanistan’ın imajıdır”, diye ekledi.

Başbakan’a misafirperverliği için teşekkür eden Avrupa Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen konuşmasına “Siz Yunanların pandemiye nasıl tepki verdiğinizi asla unutmayacağım” diyerek Attalos Galerisi’ne bakan podyumda başladı. Avrupa Komisyonu’nun Yunanistan’ın ekonomik canlanma planını onaylamasından çok mutlu olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Kaynak:

https://www.tovima.gr/2021/06/17/politics/mitsotakis-gia-ellada-2-0-istoriki-stigmi-gia-tin-ellada-kai-tin-eyropi/ (17.06.2021)

Bu içerik 17.06.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.