Yunan Parlamentosu: Özel üniversitelere ilişkin yasa tasarısı yetkili komisyon tarafından kabul edildi

Resim
Milli Eğitim Bakanlığı yasa tasarısı 6 Mart Çarşamba günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Kamu Üniversitesinin Güçlendirilmesi- Yabancı üniversitelerin kâr amacı gütmeyen şubelerinin işleyişine ilişkin çerçeve” başlıklı yasa tasarısı Parlamentonun yetkili komisyonu tarafından “çoğunluk” oyuyla kabul edildi.
Eğitim, Din ve Spor Bakanı Kyriakos Pierrakakis sonuç açıklamasında muhalefeti “sanki 2001’de ASOEE konferans salonlarındaymışım gibi...” sözleriyle, ideolojik çatışma havasında olmakla eleştirdi. SYRIZA raportörü Dion, “Üniversiteleri kanunla düzenlemek yerine, Anayasayı ihlal ederek yükseköğrenimi seviyelendiriyorsunuz” dedi.
Özellikle PASOK’un anayasal duruşuyla ilgili olarak, partinin eski başkanı Evangelos Venizelos ve Profesör N. Alivizatos sözde İskandinav modeli için PASOK önerisine gelince, bunun daha çok İskandinavya’nın “bulmacasına” benzediğini, çünkü bölgedeki hiçbir ülkede böyle bir şeyin olmadığını söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 6 Mart Çarşamba günü Genel Kurul’da tartışmaya açacağı yasa tasarısının, 8 Mart Cuma günü de oylamaya sunulması bekleniyor.
 
Bu içerik 05.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 20 kez okundu.