Yunan lobisi Kongre’de güçlü bir temsile sahip olacak

Devlet haber ajansı AMNA'nın bildirdiğine göre, ABD'deki ara seçimlerin sonuçları Yunan-Amerikan diasporasının eyalet ve yerel düzeylerle birlikte Kongre'de bir kez daha güçlü bir varlığa sahip olmasını sağlayacak.

Resim
Florida'da Gus Bilirakis, Demokrat Kimberly Walker'ın yerine yeniden seçildi. Bilirakis, sandıkların yüzde 97'sinde oyların yüzde 70'inden fazlasını topladı. New York'ta, iki yıl önce az farkla zafer kazanan Cumhuriyetçi Nicole Malliotakis, Demokrat Max Rose'u yüzde 20'den fazla farkla mağlup etti. Maryland'de John Sarbanes yeniden seçildi. Senatör Paul Sarbanes'in oğlu göreve ilk kez aday olduğu 2007 yılından bu yana aralıksız olarak seçiliyor.

New Hampshire'da Chris Pappas, Cumhuriyetçi rakibi Caroline Levitt'e karşı çetin bir savaşı kazandı. Seçimden önce Demokratların en savunmasız konumlarından biri olduğu iddia edildiğinden zaferi zor görülüyordu. Her halükârda Türk F-16 değişikliği gibi yasama girişimlerini desteklediği için seçilmesi Yunanistan için çok önemli kabul ediliyor.

Ancak Yunanistan Kongre'de başka bir müttefik, babasıyla aynı adı taşıyan Senato Dış İlişkiler Komitesi başkanı Bob Menendez'in oğlunu kazandı. Oğul Menendez New Jersey'de seçildi.

Alexi Giannoulias eyalet düzeyinde, Illinois İçişleri Bakanlığı'nda güçlü bir geri dönüş yapıyor. New York'ta Andrew Gounardes ve Michael Giannaris eyalet senatosuna yeniden seçildiler.
Bu içerik 10.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 192 kez okundu.