Yunan Hava Kuvvetlerinin ilk Rafale savaş uçağını teslim alışı

Resim

Fransa’dan Yunanistan’a tedarik edilen toplam 18 Rafale avcı uçağından ilki Fransa’nın güneyindeki Istres üssünde üretici Dassault tarafından teslim edildi. Hava Kuvvetleri’nin “401” kodlu ilk uçağı diğer beşiyle birlikte 2021’in sonunda tamamen silahlı ve Tanagra Hava Üssü’ndeki 332. Filo’ya katılmaya hazır olacak şekilde yılın ilerleyen zamanlarında Yunanistan’a gelecek.
Başbakan Kyriakos Mitsotakis, toplam 18 Yunan Rafale’nin ilki için Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Hava Kuvvetlerimizin caydırıcı gücünü katlayan ve ülkemizin savunma kabiliyetlerini güçlendiren yeni nesil bir üstünlük uçağı. Yunan kanatları güçleniyor” ifadelerini kullandı. Uçağın kabul töreni dün sabah Istres’deki Dassault Uçuş Test Merkezi’nde gerçekleşti.
İlk Rafale, sonraki beşi gibi, Fransa’ya gidecek Hava Kuvvetleri pilotlarının ve mühendislerinin eğitimi için kullanılacak. Eğitimlerini tamamlayan mürettebat ve Rafale, Tanagra’ya transfer edilecek. Fransa’da bulunan Hava Kuvvetleri pilotlarının ilk grubu önümüzdeki günlerde 50 teknisyen ve mühendis ile birlikte Mérignac üssündeki Fransız Hava Kuvvetleri’nin Rafale eğitim merkezine gidecek. 1974’teki Mirage F1’den, 1985’teki Mirage 2000’den ve 2000’deki Mirage 2000-5’ten sonra, Yunan Hava Kuvvetleri’nin renklerini gururla taşıma sırası Rafale’de. Rafale, Hava Kuvvetleri için verileri değiştirmeye gelen bir uçak ve Yunanistan’ın önemli bir bölgesel güç olarak lider konumunun muhafazasına katkıda bulunacaktır. Dün, diğerlerinin yanı sıra Fransız şirketini temsil eden Bay Trapier, “Rafale’in Yunanistan’daki başarısına olan bağlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.
 

 

Bu içerik 22.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 76 kez okundu.