Yunan bakandan Arnavutluk'a tehdit: Beleri'yi serbest bırakmazsanız bedelini ağır ödersiniz

Resim
Yunanistan Çalışma Bakanı Adonis Georgiadis, Arnavutluk'a açık bir mesaj göndererek Himara'nın seçilmiş belediye başkanının tutuklanması davasıyla ilgili konuşarak, Tiran'ın "Beleri’nin yeminini engelliyorsa Avrupa rotasını unutması" gerektiğini vurguladı. ERT'ye verdiği bir röportajda bakan, Beleri davası devam ettiği sürece Yunanistan'ın Arnavutluk'a yönelik her türlü Avrupa finansmanını engelleyeceğini açıkça belirterek, "Fredi Beleri Himara’nın belediye başkanı olarak yemin etmezse Arnavutluk, Avrupa'dan gelen parayı unutacak" dedi.
Seçimlerin tekrarlanması veya başka bir belediye başkanının yemin etmesi durumunda, "Yunanistan açısından bunun Arnavutluk ile ilişkilerde belirsiz bir süre için kötü bir faktör olacağını" da sözlerine ekledi. Arnavutluk, Kuzey Epir Rumlarının haklarını ihlal etmeye devam ederse bunun bedelini çok ağır ödeyecek." diyerek, Arnavutluk'un tutumunu yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Rama'nın Batı Balkan liderlerinin Atina'daki toplantısına katılmaması açık bir "mesaj"dır.
Batı Balkan liderlerinin Atina'da buluşmasının önemine değinen Georgiadis, "Rama'nın davet edilmemesini çok önemli görüyorum" dedi. Bakan, “Miçotakis’in Rama dışında herkesi davet etme kararı sanırım Fredi Beleri davasının Yunan hükümetinde nasıl ilerlediğini gösteriyor" dedi. “Miçotakis'in bu konuya vereceği yanıtta ılımlı bir başbakan olacağını düşünenler yanılıyordu" yorumunu yaptı. Bugün Arnavutluk'a verilen mesaj açıktır. Eğer yeni belediye başkanının yemin etmesini engellemeye devam ederlerse, Avrupa rotasını ve Avrupa'dan gelen parayı unutmak zorunda kalacaklar" dedi.

Bu içerik 21.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 23 kez okundu.