Yüksek Temsilci Schmidt, Bosna Hersek’in Sırp (RS) entitesi Başkan Yardımcıları Duraković ve Pranjić ile Banja Luka'da yapmayı planladığı toplantıyı iptal etti

Resim
Bosna Hersek'teki Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, 12 Eylül'de Bosna Hersek’in entitelerinden biri olan Sırp Cumhuriyetinin başkan yardımcıları Ćamil Duraković ve Davor Pranjić ile Banja Luka’daki entite başkanlığı binasında bir toplantı planladı. Sırp Cumhuriyeti entitesi Başkanlığı Ofisi Genel Sekreteri, Schmidt'in resmi binalarda toplantı yapmasını yasakladı. Buna ek olarak, Schmidt'in resmi binalara girmesinin engellenmesi yönünde bir emir çıkarıldı.
Sırp Cuhmuriyeti entitesi Başkanı Milorad Dodik, önceki günlerde yaptığı açıklamada, Schmidt'in entite bölgelerine gelmesi halinde tutuklanacağını söyledi ve entite polisine Schmidt'in gelmesi durumunda nasıl hareket edeceğine ilişkin talimatların verildiğini tekrarladı.
Medyada çıkan haberlerden sonra Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Christian Schmidt, Bosna-Hersek entitelerinden Sırp Cumhuriyeti entitresi Başkan Yardımcıları ile bugünkü (12.09.2023) görüşmeyi iptal etti. Toplantının iptal edilmesinin nedeni, Dodik'in tehditlerine boyun eğilmesi mi, yoksa farklı bir sebep mi olup olmadığı hâlâ bilinmiyor.
Bu içerik 12.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 21 kez okundu.