YTB, Arnavutluk ile tarihi bağları güçlendirecek projelere devam ediyor

Resim

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye ile Arnavutluk arasındaki bağları güçlendirecek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

YTB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Balkan coğrafyasında imza atılan projelerde önemli bir durak olan Arnavutluk’ta kültür, sanat, gençlik çalışmaları, eğitim, ekonomi gibi alanlarda yapılan projelerle iki ülke arasındaki ilişkiler geliştiriliyor.

Onlarca projenin hayata geçirildiği Arnavutluk’ta, tarih ve Türkçe eğitimine yönelik faaliyetlere de imza atılıyor.

Bu kapsamda YTB desteğiyle 2013’te Prof. Dr. Mehmet Maksudoğlu’nun Osmanlı Tarihi başlıklı kitabı Arnavutçaya tercüme ettirilerek Arnavutluk’ta 5 bin adet dağıtımı sağlandı.

Bunun yanı sıra Trakya Üniversitesi ile Tiran Üniversitesi iş birliğinde 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen sempozyum kapsamında, Şemsettin Sami ve çalışmaları merkeze alınarak, dil, edebiyat, tarih ve kimlik alanlarında bildiriler sunuldu ve bu çalışmalar kitaplaştırıldı.

İşkodra’da eğitim gören kreş, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilere ek dersler verilirken, Kukes ve Konispol şehirlerinde farklı düzeylerde Türkçe öğrenen çocuklara da 150 adet Türkçe Eğitim Seti dağıtıldı.
 
Bu içerik 14.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 57 kez okundu.