Yetkililer Ukraynalı mültecilerin 4 ay daha otellerde kalmasına izin verileceğini açıkladı

Resimİçişleri Bakanı Ivan Demerdjiev, Ukraynalı mültecilerin otellerden çıkarılması için verilen sürenin sona ermesinden üç gün önce yaptığı açıklamada, Ukraynalı mültecilerin barındıkları yerlerde, aynı koşullarda, 4 ay daha kalacaklarını ifade etti. Demerdjiev bir gün önce, Meclis’teki milletvekillerinin konuya ilişkin sorularına verdiği cevaplarda 15 Kasım’dan sonra mültecilere ne olacağı konusunda net açıklamalarda bulunmaktan kaçınıyordu.

Demerdjiev: “Yaptığımız inceleme sonucunda, tespit ettiğimiz 11 bine yakın Ukraynalı mülteci, çocuklarıyla birlikte bulundukları yerlerde aynı koşullarda kalmaya devam edecekler. Ülke topraklarına yeni giriş yapanlar ise öncelikle Elhovo’daki bekleme merkezine alınacaklar ve oradaki 30 günlük bekleyişten sonra devletin kendilerini yönlendireceği yerlere yerleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Geçici hükümet tarafından Ekim ayı sonunda kalışlarını finanse edecek fonların tükendiği gerekçesiyle Ukraynalı mültecilerin otellerden devlet dinlenme merkezlerine taşınması kararı alındı. Bu durum, sahil beldelerindeki otellerde kalan Ukraynalı mülteciler arasında bir memnuniyetsizlik dalgasına neden oldu.

Bu içerik 12.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 202 kez okundu.