Yetkililer Teyakkuzda Dışişleri ve Savunma Konseyi (KYSEA) – Öncelik Afganistan’dan tahliye ve sınırların güvenliği konusunda

Resim
Dışişleri ve Savunma Konseyi’nin olağanüstü toplantısı sonrasında Afganistan’da yaşanan gelişmeler çerçevesinde Yunanistan’ın nasıl hareket edeceği kararlaştırıldı.
18 Ağustos 2021 tarihinde  Yunanistan Başbakanı Kiriakos Mitsotakis başkanlığında toplanan Dışişleri ve Savunma Konseyi’nde Afganistan’daki son durum ve gelişmeler ele alındı. Toplantıda önceliğin Afganistan’da Yunan güçleri ile iş birliği yapan şahıslar ve ailelerinin güvenli bir şekilde Afganistan’dan tahliye edilmesi olduğu konusu bir kez daha dile getirildi. Ayrıca Avrupa Birliği seviyesinde ve ulusal seviyede sınırların korunması konusunda planlama yapılması ve yeni bir insani krizin yaşanmasından kaçınılması konuları da görüşüldü. Bu çerçevede Yunan yetkililerin Yunanistan’ın hem kara hem de deniz sınırlarında kaçak göçü engellemek için teyakkuzda olduğu ifade edildi.
Toplantıya Başbakan Mitsotakis dışında Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Vatandaşı Koruma Bakanı Mihalis Chrisohoidis, Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, Denizcilik ve Adalar Politikası Bakanı Giannis Plakiotakis, Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis, Devlet Bakanı Yorgos Yerapetritis, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis, Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, Milli İstihbarat Kurumu Başkanı Panagiotis Kontoleon, Başbakanlık Diplomasi Ofisi Müdürü Büyükelçi Eleni Sourani ve Milli Güvenlik Danışmanı Thanos Dokos katıldı.

Kaynak: https://www.tanea.gr/2021/08/18/politics/kysea-proteraiotita-oi-apegklovismoi-apo-to-afganistan-kai-i-prostasia-ton-synoron/ (Erişim tarihi, 18.08.2021).

Bu içerik 18.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.