Yer değişiyor, yeni havaalanı Saranda'ya değil Gjirokastra'ya yapılacak! Llogara tüneli ve Mavi Koridor'dan geçişler ücretli olacak

Resim
Ülkedeki dördüncü havalimanının lokasyonu Saranda değil, Gjirokastra olacak. Uçuşların 2025 baharında Vlora'da başlaması bekleniyor. Bu yıl içinde çok sayıda altyapı projesinin teslim edilmesi ve diğer şantiyelerin açılması bekleniyor ancak en önemlisi bedeli ödenecek Llogara ve Thumana-Kashari tüneli.
Ülkenin dördüncü havalimanı planlandığı gibi Saranda'da değil Gjirokastra'da inşa edilecek. Güney havalimanı ihalesi birkaç kez iptal edilirken, Gjirokastër için yeni bir ihale açılması bekleniyor. Vlora'da ise ilk uçuşların 2025 baharında gerçekleşmesi bekleniyor. Altyapı ve Enerji Bakanı "Verimlilik açısından planları revize etmek zorunda kaldık. Gjirokastra'da bir havaalanımız olduğu, altyapı inşa ettiğimiz ve Arnavutluk'ta sadece kıyı turizminin gelişmediği göz önüne alındığında, Güney havaalanının Gjirokastra bölgesinde olacağı ve Güney'in tamamına, Saranda ve Ksamil'e hizmet vereceği düşünülüyor. " dedi.
Yol altyapısına gelince, Altyapı Bakanı Belinda Balluku konferansta Tiran Büyük Çevre Yolu ve Arbri Yolu'nun bu yıl teslim edileceğini duyurdu. Diğer iki çalışma olan Llogara ve Thumanë-Kashar tünelleri ise 2024 yılında bitecek ve ödemeye tabi olacak.
Bakan, "Öte yandan trafik izleme merkezi, Llogora Tüneli ve Mavi Koridor örneğinde olduğu gibi ödeme sistemine yerleştirilecek akslarla ilgili başka bir rol üstlenecek" dedi.
Tiran Çevre Yolu ve Tiran-Durres otoyolunun genişletilmesi bu yıl başlaması beklenen diğer iki proje.
Demiryolları açısından Tiran-Rinas-Durrës demiryolunda çalışmalar devam ediyor ve Durrës-Rrogozhinë için finansman onaylandı. Vorë-Hani i Hoti demiryoluna ilişkin olarak ise projenin diğer aşamalarına başlamak üzere belgeler hazırlanmaktadır.
Arnavutluk yeraltına yönelik projeler de Şpirag'daki petrol test aşamalarının da kapatılacağı Mart ayı sonunda yanıt bulacak.

Bu içerik 09.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 18 kez okundu.