Yeni uydu verilerine göre 28 Ağustos’a kadar Evros’ta 82.600 hektardan fazla alan kül oldu

Yunanistan’ın kuzeydoğusunda yer alan Evros’taki yangın 28 Ağustos’a kadar 82.600 hektarı aşan bir alanı kül etmişti. Bu bilgiler Sentinel-2 uydusundan elde edilen ve Ulusal Orman Yangınları Gözlemevi’nin (NOFFİ) yanan alanları haritalama hizmeti tarafından analiz edilen en son yüksek çözünürlüklü görüntülere dayanmaktadır. Bu özel hizmet Selanik Aristotle Üniversitesi Orman Yönetimi ve Uzaktan Algılama Laboratuvarı tarafından yürütülmektedir.
Aşağıdaki haritalar, Attika’daki Evros ve Parnitha bölgeleri için 28 Ağustos 2023 tarihine kadar sırasıyla 82.639,63 ve 5.832,64 hektarlık yanmış alanlara genel bir bakış sunmaktadır.
Haritalama sürecinde Sentinel-2’den (10 metre mekânsal çözünürlüğe sahip) elde edilen veriler kullanılmıştır. Aristotle Üniversitesi ekibi, birden fazla aktif cephenin halen devam etmekte olduğu göz önüne alındığında, Evros’taki yanmış alanın daha kesin bir tahmininin önümüzdeki günlerde yapılabileceğini vurgulamaktadır.

ResimResim
Bu içerik 30.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 45 kez okundu.