Yeni hükümette görev alacak bakan yardımcıları arasında iki Türk bakan da yer aldı

Resim

Kuzey Makedonya Meclisinde, Başbakan Dimitar Kovaçevski tarafından önerilen ve 16 kişiden oluşan bakan yardımcıları listesi 35 hayır oyuna karşılık 64 evet oyuyla kabul edildi.
Mecliste yapılan oylama ile yürütme organında 2 Türk bakan yardımcısının görev alması kesinleşti. Buna göre Türk Demokratik Partisi’nden (TDP) Enver Hüseyin Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, Türk Hareket Partisi’nden (THP) Cabir Doko da Siyasi Sistem ve Topluluklar Arası İlişkiler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına seçildi.
Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Başkım Hasani, İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Nazim Buşi, Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Agim Nuhiu, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Fatmire İsaki seçildi.
Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Filip Nikoloski, Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Zoran Manevski, Tarım Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Abdülşükür Abedini, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Vladimir Rendevski, Eğitim ve Bilim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Lulzim Aliu, Yerel Yönetim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Zoran Dimitrovski, Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Daim Luçi, Enformasyon Toplumu ve Yönetim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Aleksandar Baydevski, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Bekim Recepi ve Çevre ve Mekansal Planlama Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Hristina Ocakievska seçildi.
Başbakan Kovaçevski, bakan yardımcılarının seçimin ardından yaptığı konuşmada, en önemli şeyin dürüst, özverili, profesyonel ve verimli çalışmak olduğunu söyledi.
Yeni bakan yardımcılarına seslenen Kovaçevski, “Yaklaşımımız açıklık, dürüstlük ve ölçülebilirliktir. Geçmişte yapılan ve bugün ve gelecekte yapılacak işlerin arkasında durduğumu açıkça kamuoyuna bildiriyorum. Kişisel imajım, sorumluluk ve değer sistemim benim için en önemli kriterlerdir ve başkalarının da aynı şekilde davranmasını isterim.” şeklinde konuştu.

Kaynak:https://timebalkan.com/yeni-hukumette-gorev-alacak-turk-bakan-yardimcilari-onaylandi/, (Erişim tarihi, 16.02.2022)

Bu içerik 11.02.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 66 kez okundu.