Welt: Almanya, Sırbistan'ın Rusya'ya karşı yaptırımlara katılması için baskısını artırıyor

Resim

Alman hükümetine bağlı kaynaklara göre Rusya ile ittifakın Sırbistan için sonuçları olacağını belirten Alman gazetesi Welt, Almanya'nın Sırp makamları üzerindeki Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılma baskısını artırdığını yazıyor.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Berlin, Sırbistan'dan ya Avrupa Birliği yolunda ya da Rusya ile ortaklık konusunda karar vermesini istiyor. Alman hükümetinin bir temsilcisi, Welt'e, jeopolitik gelişmeler ışığında kararın gerekliliğinin arttığını söyledi.

Eylül ayında Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov tarafından New York'ta imzalanan “Rusya İstişare Planı”nın Berlin’i hayal kırıklığına uğrattığını belirten hükümet temsilcisi, bu planın Belgrad'ın Rusya'ya yaptırım uygulayacağı beklentisini desteklemediğini belirtti. Sırp ve Rus tarafı ise bu planın "gayri resmi bir istişare planı" olduğunu iddia etti.

Welt, Berlin'de hakim olan izlenimin Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in AB ile Rusya arasındaki mevcut durumun farkında olan deneyimli bir politikacı olduğu yönünde olduğunu yazıyor.

Gazetenin hükümete bağlı kaynağı, Vucic’in ülkeyi AB'ye yönlendirmeye karar vermesi halinde Alman hükümetinden destek bekleyebileceğini "Farklı bir yol izlemeye karar verirse, bunun sonuçlarının olacağını" vurguladı.

Bu içerik 01.11.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 53 kez okundu.