Vuciç: Sırbistan nükleer santral kurma olasılığını düşünüyor

Resim

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, Sırbistan'a nükleer santral kurma olasılığını düşündüğünü ve Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom ile istişare ettiğini belirtti.
Vuciç, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmenin arifesinde "Solovyov Live" adlı YouTube kanalına, Sırbistan'ın artık böyle bir olasılığı ciddi olarak düşünmeye başladığını söyledi.
Vuciç, "Nasıl olacağını görelim, ancak gelecekte nasıl çalışacağımız konusunda Rus ortaklarımıza da danışmaya ihtiyacımız var" dedi. Vuciç, "Devletin büyük borcu yüzünden çocuklarımızın geleceğini asla tehlikeye atmamalıyız" şeklinde sözlerine devam etti.
Sırbistan'ın Avrupa yolunda olduğunu ancak bunun Rusya ile ilişkileri bozmayacağını dile getiren Vuciç, Sırbistan'ın Moskova ile iyi ilişkilerinin olmasının yanı sıra barış ve istikrarı korumasının da çok önemli olduğunu sözlerine ekledi. Vuciç, Rusya'nın uluslararası hukuka saygı duyulmasının önemli olduğunu söylemesinin Sırbistan için çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak:https://vijesti.ba/clanak/552733/vucic-srbija-razmatra-mogucnost-gradnje-nuklearne-elektrane (Erişim tarihi, 23.11.2021)

Bu içerik 23.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 88 kez okundu.