Vuciç, Priştine ile diyalog yaklaşımında değişiklikler olduğunu duyurdu : “Artık bizi oldu bittiyle karşı karşıya bırakamayacaklar.”

Resim
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuciç, Belgrad'ı ziyaret eden Kosova ve Metohijalı çocukları kabul etti ve 1999’da Sırbistan’ı bombalayanların aynı şekilde, Kosovalı Sırplara karşı yirmi yıldır şiddet uygulamaya devam ettiklerini söyledi. 
Sırbistan Cumhurbaşkanı, Priştine ile diyaloğun sürdürülmesine ilişkin "doktrin ve yaklaşımlarda" değişiklikler olacağını duyurdu; bu da kendisinin de belirttiği gibi, Belgrad'ın oldu bittiyle karşı karşıya bırakılmasının artık mümkün olmayacağı anlamına geliyor.
Kosovalı ilkokul öğrencileri için düzenlenen resepsiyonun ardından Belgrad'da gazetecilere verdiği demeçte Vuciç, önümüzdeki günlerde Sırbistan için "kötü haber" beklediğini açıkladı: "Bazı sözde dostlarımızın Kosova'nın Avrupa Konseyi üyeliği konusunda bizi nasıl aldattığını ve yalan söylediğini anlatacağım. Anlaşmayı hileli bir şekilde uygulama hakları olduğunu düşünüyorlar. Bu bizim için çok zor olacak çünkü birilerinin niyeti Sırp halkını Kosova ve Metohija'dan olabildiğince uzağa itmek ve Sırpları sınır dışı edenlere, eylemlerinin tam meşruiyetini ve yasallığını sağlamak. Bu bizi bekleyen sorunların sadece bir kısmı" dedi.
Vuciç, ayrıca "Her şeyi zorla uygulayabilirsiniz, ancak bunu zorla uyguladığınızı söylemek zorunda kalacaksınız" diyerek, Belgrad'ın bir noktada bir şeyi zorla kabul etmek zorunda kalabileceğini, ancak o zaman bunun bir anlaşma olmadan yapıldığının açıkça ortaya çıkacağını belirtti.
Kosovalı ilkokul öğrencilerine seslenen Vuciç, Sırbistan'ı sevdikleri, buranın kendi ülkeleri olduğunu ve tek başkentlerinin Belgrad olduğunu bildikleri için onlara teşekkür etti: "Sırbistan sizin dışınızda olan bir şey değil, biz her zaman yanınızda olacağız, sizinle birlikte olacağız. Asla yalnız olmayacaksınız. Yaşasın Kosova ve Metohija ve yaşasın bizim tek güzel Sırbistan'ımız" dedi.

Bu içerik 17.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 15 kez okundu.