Vuçiç, Kosova'nın tanınmasından Sırbistan'ın duyduğu hayal kırıklığını İsrail Cumhurbaşkanına dile getirdi.

Resim
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, İsrailli mevkidaşı Isaac Herzog ile ikili işbirliği konularını ele aldığı bir telefon görüşmesi yaptı.
Sırp-İsrail ilişkilerinin gelişmesi konusunda anlaşmaya varıldığında, Sırp ve Yahudi halkının "İkinci Dünya Savaşı sırasında ortak acılar yaşamış olmaları" tarihsel yakınlığı dikkate alınmalıdır diyen Vuçiç, ancak Kosova Cumhuriyeti'nin İsrail Cumhuriyeti tarafından tanınmasının altını çizdi. İsrail devleti Sırp halkını hayal kırıklığına uğrattı dedi.
"Cumhurbaşkanı Vuçiç, sözde Kosova Cumhuriyeti'nin İsrail devleti tarafından tanınmasının Sırbistan ve vatandaşları için bir hayal kırıklığı olduğunu vurguladı, ancak aynı zamanda Sırbistan'ın Kosova Devleti'nin yeni liderleri ve yönetimi ile ikili ilişkileri geliştirme arzusunu dile getirdi. Sırbistan Cumhurbaşkanlığı'nın tebliğinde "İsrail'in çalışmalarında başarılar dilediği" belirtiliyor.
Vuciç, "Sırbistan ve İsrail'in işbirliği yoluyla iki devlet arasında tüm anlaşmazlıkların, ihtilafların ve açık sorunların siyasi ve barışçıl çözümüne katkıda bulunmalarını çok önemli görüyoruz" dedi.

Bu içerik 10.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 93 kez okundu.