Vucic, Avrupa Parlamentosu raporu hakkında: “Bizim de bir fikrimiz olabilir, yapabiliriz.”

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Parlamentosunun (AP) Sırbistan ve Kosova'nın "karşılıklı tanınması" beklentisini ilk kez açıkça ifade eden Sırbistan hakkındaki raporuna ilişkin konuştu ve bu beklentinin "onların arzusu" olduğunu ve Sırbistan'ın fikrini alabileceklerini belirtti.

Belgrad çevre yolunun açılmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vucic, AP kararı için bunun garip bir politika olduğunu söyledi ve "Sırbistan ve Kosova konusunda anlaşıldığı üzere bazı insanlar Belgrad ile Priştine arasındaki ilişkilerin kapsamlı bir şekilde normalleşmesinden bahsederken ülkelerin kendi müzakere çerçevesine saygı duymuyorlar" dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı, "Karşılıklı tanınma onların arzusu, biz bunu istemiyoruz ve bırakın herkes işini yapsın, onlar önemli, biz değiliz, ama bizim de bir fikrimiz olabilir, biz de yapabiliriz." dedi ve her türlü darbeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

"Adalet, ahlâk ve hakikat Sırbistan'ın yanında" diyen Vucic, AP’de kabul edilen belgenin önemine itiraz etmediğini belirtti, ancak yeni parlamentonun ve yeni hükûmetin bugün kendisinin açıkladığı her şeyi onaylayacağına inandığını ifade etti.

Kaynak: https://rs.n1info.com/vesti/vucic-o-izvestaju-ep-mozemo-da-imamo-misljenje-moze-nam-se/  (Erişim tarihi,15.06.2022)

Bu içerik 15.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 67 kez okundu.