Vuciç: "Sırbistan'da kimsenin başaramadığı şeyi başardım."

SNS Başkanı Aleksandar Vuciç, elindeki belgelere göre seçim sonuçlarını açıkladıktan sonra partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, Sırbistan'da hiç kimsenin başaramadığı şeyi başarmış olmaktan gurur duyduğunu ve ilk turda yaklaşık 2.245.000 oy aldığını söyledi. Nikola Pasiç'ten sonra en uzun süre iktidarda kalan Sırp siyasetçi olacağı için gurur duyduğunu da belirten Vuciç, Sırbistan'ın çok istikrarlı ve güçlü bir hükümete sahip olacağını vurguladı.

Resim

Vuciç, bazı sandıkların sonuçları henüz dahil edilmediği için SNS'nin mecliste 124 veya 125 sandalyeye sahip olacağı tahmininde bulundu. "Tamamen bağımsız bir hükümetin oluşumu için çoğunluk eşiğindeyiz, ancak SVM ile bağımsız bir hükümet kurmaya yetecek kadar oyumuz var" dedi.

Vuciç, bugün "şüphesiz en büyük meşruiyete" sahip olduğunu ve modernleşmeye devam edecek, barış ve istikrara ve yabancı yatırımlara özen gösterecek bir hükümet kurulmasını sağlayacağını söyledi. Çok sayıda zorlukla karşı karşıya olduklarını, ancak Sırbistan için en önemli şeyin bölgede iyi ilişkilere sahip olmak, Avrupa yolunda devam etmek ve geleneksel dostlarla ilişkileri bozmamak olduğunu da sözlerine ekledi.

Ukrayna’da yaşanan krizin seçim sonuçlarını etkilediğini belirten Vuciç’e gazeteciler tarafından Rusya ile ilişkiler soruldu. Vuciç "Rusya ile ortaklığımız ve iyi ilişkilerimiz var, petrol ve gaz için müzakerelere devam edeceğiz. Ayrıca askeri tarafsızlık politikasını sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: https://l24.im/F3RtHb (Erişim tarihi, 06.04.2022)
Bu içerik 04.04.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 78 kez okundu.