Vucic: “Priştine'deki Alman Büyükelçisi’nin açıklaması tehlikeli, Sırp halkı için tehdit”

ResimCumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Priştine'deki Alman Büyükelçisi Jorn Rode'nin, Sırp karşıtı görüşleriyle tanındığını ve Kuzey Mitrovica'da ne tür fasulye yenileceğine kadar her şeye müdahale ettiğini söyledi.

Bakü'de TV Pink için konuşan Vucic, Alman büyükelçinin Noel'e kadar barikatların kaldırılması yönündeki açıklamasına ilişkin olarak, "Açıklaması tehlikelidir, Sırp halkı için bir tehdittir" diyerek Almanya’nın Balkanlar'da tam hakimiyet istediğini belirtti.

Sırp ordusunun on yıl öncesine göre on ila on beş kat daha güçlü olduğunu, Bakü'de askerî işbirliğini görüşeceklerini söyleyen Vucic, "Elbette güçlü bir orduya ihtiyacımız var, aksi takdirde bizi bir kedinin fareyi yuttuğu gibi yutarlar" dedi.

Türkiye’nin Priştine'ye insansız hava aracı satmasıyla ilgili olarak Türkiye ile olan ikili ilişkilerin olumsuz etkileneceğini ifade eden Vucic, "Halkımın çıkarları doğrultusunda kararlar vereceğim, Sırbistan'ın Batı'ya olan güveni artık kalmadı" dedi ve Sırbistan Silahlı Kuvvetleri Yüksek Komutanı olarak Kosova'nın kuzeyinde yaşanan krizle ilgili olarak halkının çıkarları doğrultusunda kararlar alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Minsk Anlaşmaları’nın sadece Kiev'e zaman kazanmak için getirildiğini açıklaması ve bir yetkilinin  "Batı hiçbir anlaşmaya saygı göstermeyecek" sözlerinin üzerine Batı’ya karşı hiçbir güvenin kalmadığını ifade etti.
 
Bu içerik 20.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.