Vucic: “Brüksel'de 16 lider Sırbistan'ın Rusya konusunda Avrupa Birliği ile uyumuna ilişkin konuştu”

Resim
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, 24 Haziran Cuma günü Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) ve Batı Balkanlar liderleri zirvesinde 16 devlet liderinin Sırbistan'ı Rusya’ya karşı atılacak adımlar konusunda AB dış politikasıyla uyumlu hale getirmenin gerekliliği hakkında konuştuğunu belirtti.

Vucic, Sırbistan'ın Avrupa yolunda olduğunu vurgulayarak, "diğer uca gitmemek" gerektiğini ve Avrupa'da pazarlar ve ticari ortaklıklar için alternatifler bulabileceklerini düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Vucic Belgrad'daki basın toplantısında "Sırbistan'da AB'ye karşı bir histeri olduğunu görüyorum fakat insanlara sadece şunu söylemek istiyorum sahip olduğumuz para, çok sayıda yatırım ve destek için, AB’ye teşekkür etmemiz gerektiğini unutmayın”  dedi.

300 bin kişinin doğrudan, 500 bin kişinin ise "dolaylı" olarak yabancı şirketlerde çalıştığını belirten Vucic,  bu şirketlerin en az üçte ikisinin AB ülkelerinden olduğunu sözlerine ekledi.

Vucic, "Yaptırımlara kendi başımıza karar vermenin bizim için ne kadar zor olduğunu ve hem Çinlilerin hem de Rusların bizim için ne kadar önemli olduğunu duymak istemeseler de, Avrupa yolunda ilerliyoruz." dedi.

Kaynak: https://l24.im/ioE4H  (Erişim tarihi, 29.06.2022)
Bu içerik 25.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 49 kez okundu.