Vučić'in saldırıyla ilgili tehdit edici açıklamasına Kosovalı liderlerden tepki yağdı

Resim
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in Kosova’ya yönelik tehditkar açıklamaları birçok tepkiye neden oldu.
Devlet başkanı Vjosa Osmani, Hükümet ve analistler, “Kosova’ya saldıracağı” yönündeki tehdit edici açıklamalara tepki gösterdi. “X” platformundan da çok sayıda tepki geldi.
Ülkenin Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Telegraf’a yaptığı özel açıklamada, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić’in günler önce yaptığı tehditkar açıklamalara yanıt verdi.
Cumhurbaşkanı Osmani, Sırbistan’ın bugüne kadarki bütün çabaları gibi Vučić’in de başarısız olacağını söyledi. Ayrıca Osmani, Kosova’nın müttefiklerinin himayesinde olması nedeniyle şanslı olduğunu ifade etti.
Diğer taraftan sorulmuş bir soru üzerine Kosova Hükümeti temsilcileri, Vučić'in söyleminin sadece uygunsuz olmadığını, aynı zamanda Sırbistan’ın barış süreci ve Kosova ile ilişkilere yönelik tutumunun açık bir göstergesi olduğunu vurguladı. Açıklamanın devamında Vučić'in anlaşmaları imzalamayı reddetmesinin Sırbistan'ın, Kosova'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini tanımadığını kamuoyuna duyurmaya devam ettiği anlamına geldiğinin altı çizildi. Bu durumun bilhassa Brüksel'de Avrupa Birliği liderleriyle yapılan toplantılarda özellikle 26 Ekim’de açıkça ortaya çıktığı söylendi.
Sırbistan’ın Kosova’ya yönelik tehditleri yeni bir şey olmasa da, Hükümet bunların gündelik söylemin bir parçası haline gelmesine izin verilmemesi ve ABD, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık uluslararası toplumun diğer kuruluşlarından daha fazla dikkat ve Sırbistan’a yönelik cezai yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.

Bu içerik 20.03.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.