Von der Leyen ve Plenkovic Zagreb'de görüştü

Resim

Hırvatistan, Schengen ve Euro Bölgesi’ne dahil edilen 20. ülke oldu. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'in Zagreb'i ziyareti sırasında Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile bir araya geldi. 1 Ocak 2023 Pazar günü Brüksel'den gelen von der Leyen ile kahve molasında buluşan Plenkovic, Zagreb şehrinin ana meydanında ilk kez avro para birimini kullandı.
Hırvatistan Radyo Televizyonunun aktardığı haberine göre, Plenkovic’in beraberinde Hırvatistan Maliye Bakanı Marko Primorc ve Hırvatistan Merkez Bankası Başkanı Boris Vujcic de bulundu.
Vujcic, Avrupa Komisyonu Başkanı'na Hırvatistan eski para birimi olan kuna sembollü euro madeni para örneklerini takdim etti. Avrupa Komisyonu Başkanı, Zagreb'e yaptığı ziyaretini bir yürüyüşle sonlandırdı.
"Elveda kuno, avroya hoş geldin!" sözleriyle Avrupa Komisyonu Başkanı, Hırvatistan'ın avroyu kullanmaya başlayan 20. ülke olduğu haberini aktardı. Avroya geçişin, Hırvatistan'ın makroekonomik istikrarını ve dayanıklılığını güçlendireceğini belirtti.
 
Bu içerik 02.01.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 44 kez okundu.