Von der Leyen Birliğin Durumu konuşmasında: “Bulgaristan ve Romanya Schengen bölgemizin bir parçası, artık onları da Schengen’e dahil edelim”

Resim
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen çarşamba günü yaptığı “Birliğin Durumu” konuşmasında Bulgaristan ve Romanya’nın “daha fazla gecikmeden” Schengen’e kabul edilmesi çağrısında bulundu. “Bulgaristan ve Romanya Schengen bölgemizin bir parçası olduklarını kanıtladılar” diyen von der Leyen sözlerini şöyle sürdürdü “Öyleyse daha fazla gecikmeden onları Schengen’e dahil edelim.”
Avrupa Komisyonu Başkanı Von der Leyen, görev süresindeki son “Birliğin Durumu” konuşmasında AB genişlemesi, göç, çevrenin korunması, AB ekonomisinin şekli, Ukrayna’daki savaş, kadın hakları ve cinsiyet eşitliği konularına değindi.
Bulgaristan ve Romanya, Avrupa’nın ‘sınırlardan arındırılmış’ bölgesine katılım için gerekli teknik kriterleri uzun süredir karşılamasına rağmen Hollanda ve Avusturya’nın ısrarlı itirazları nedeniyle fiili katılım gerçekleşemedi. Adı geçen aday üyeler bu itirazları aşmak için çok çalışıyor ve bu yıl Schengen bölgesine girmeyi umuyorlar.

Bu içerik 13.09.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 22 kez okundu.