“Vlora şehrindeki yangınları söndürmek için 200’den fazla kuvvet”. Sivil Acil Durumlar ile görüşmesinin ardından Peleshi “Komşu ülkelerden yardım istedik ama bize yardım göndermediler” dedi.

Sivil Koruma Komitesi'nin ülkedeki yangınların yarattığı durumu değerlendirmeye ilişkin toplantısı Vlora'da yapıldı. Savunma Bakanı Niko Peleshi, en tehlikeli durumun Vlora şehrinin Karaburun ve Dukat bölgesinde olduğunu belirtti.
Kapasitelerinin sınırlı olduğunu, ancak komşu ülkelerdeki kurumlar veya özel operatörlerle işbirliğine açık olduklarının da altını çizdi. Peleshi, İtalya, Yunanistan, Türkiye ve Hırvatistan gibi komşu ülkelerden yardım istediğini ancak içinde bulundukları durum nedeniyle onların da yanıt veremediklerini söyledi.
Vlora’daki yangınlarla ilgili alınan önlemler hakkında sorulan sorulara Peleshi “Daha dün 200’den fazla kuvvet bu bölgeye girdiler.” şeklinde yanıt verdi. Bakan: “Şu anda müdahale için sınırlı sayıda helikopterimiz var. Bizim 2000 litre su kapasiteli bir helikopterimiz var. Ancak diğer operatörlerle yapacağımız sözleşmeler sonucu gün boyunca çalışacak 3 helikopterimiz olacak.” diye belirtti.

Bu içerik 03.08.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 104 kez okundu.