Vjosa Osmani: Rusya’nın uydusu Sırbistan, Kosova için tehdit oluşturmaya devam ediyor

Resim
Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Sırbistan’ın “hala ana tehdit” olduğunu ve bu haliyle Kosova’nın güvenliğine yönelik bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini söyledi.

Kosova Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nin konferansında konuşan Osmani, Sırbistan’ın “Kosova’yı uluslararası kurumlara entegre etmeye karşı hareket ettiğini” ve “hibrit savaş yöntemleriyle ülkenin kuzeyinde gerilimi artırmayı hedeflediğini” belirtti.
Beta Ajansı’nın haberine göre Osmani ayrıca, Sırbistan’ın askeri kapasitesini artırarak “bölgenin güvenliğine doğrudan bir tehdit oluşturmaya devam ettiğini” söyledi.
Osmani, “Batı Balkanlar’daki Rusya’nın uydu devleti olarak Sırbistan, hala Kosova Cumhuriyeti’nin devlet güvenliği açısından en ciddi ve ana tehdit olarak kalmaktadır. Sırbistan, hibrit yöntemleri tüm unsurlarıyla Kosova Cumhuriyeti’ne karşı koordineli bir şekilde kullanmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.
Osmani, “Sırbistan, ülkenin kuzeyinde gerilimi artırmak için Rus modelindeki hibrit savaş yöntemlerini sürekli olarak uyguluyor ve benzer istikrarsızlaştırma eğilimleri Karadağ ve Bosna-Hersek gibi diğer bölge ülkelerinde de ortaya çıktı” dedi.

Bu içerik 19.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 35 kez okundu.