Vejdi Raşidov Recep Erdoğan ile görüştü

ResimBulgaristan Meclis Başkanı Vejdi Raşidov Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Meclis Başkanı Vejdi Raşidov’un başkanlık ettiği Bulgaristan Meclis Heyeti Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştirdi.

Vejdi Raşidov görüşme ile ilgili olarak “Türkiye Cumhurbaşkanı, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki mülteci akımı ve sorunlarıyla ilgili Bulgaristan’ın arabulucu rol üstlenmesi noktasında yapacaklarını kabul etti. Bulgaristan’ın bu süreçte bir motor görevi görmesi ve aktif olması gerekir. Ayrıca Bulgaristan’ın konumu gereği her iki tarafla da mükemmel ilişkileri olduğunu ve arabulucu görevini yürütebileceğini ifade etti” dedi. Raşidov ayrıca herkesin sorunları olduğunu ve önemli olan beraberce bu sorunları aşmak için uğraş vermek gerektiğini de sözlerine ekledi.

Vejdi Raşidov. ayrıca görüşmede Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kültürel mirasın korunması alanında gerçekleştirilenlerin ele alındığını belirtti “Genel kanaat kültürel mirasın korunması alanındaki antlaşmanın yenilenmesi gerektiği doğrultusunda oldu.”ifadelerini kullandı.

Daha sonra Vejdi Raşidov ve beraberindeki heyet İstanbul’daki Bulgaristan Sv. Stefan Kilisesini ziyaret etti.

Kaynak: https://novini.bg/bylgariya/politika/755606 (Erişim tarihi, 20.12.2022)
Bu içerik 20.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 70 kez okundu.