Vasil Bojkov 5 Eylül tarihine kadar nezarette kalmaya devam edecek

Resim
Kendisinin tutukluluğunun devamına hükmeden Sofya Şehir Mahkemesi’nin kararından sonra Vasil Bojkov ve avukatları davayı temyiz mahkemesine taşıma noktasında hazır olduklarını beyan ettiler; ancak buna rağmen şimdilik 5 Eylül tarihine kadar nezarette tutuklu kalmaya devam edecek.
Sofya Şehir Mahkemesi hâkimi Hristina Koleva cumartesi günü görülen davada, Dubai’den Bulgaristan’a gönüllü dönen işadamı hakkında suç işlediğine dair gerekçeli öngörüde bulunulabilir. Hakkında var olan suç duyurusu özellikle kumar oyunları organize etme ve devletten vergi kaçırma ile devletin bütçesini zarara uğrattığına dairdir ifadelerini kullanırken, Vasil Bojkov’un yeni bir suç işleme tehlikesinin olmadığı; ancak gizlenme ve kaçma endişesi bulunduğu için tutukluluk halinin devam ettiği açıklandı. Hâkim kararın nihai olmadığını ve Bojkov’un itiraz etmesi doğrultusunda davanın 5 Eylül’de yeniden İstinaf Mahkemesince bakılacağını açıkladı.
Mahkeme salonunda savcılık tarafından Vasil Bojkov’un Rusya vatandaşı işadamları ile ticari iletişimde olduğu ve bunların Avrupa Birliği tarafından yaptırım uygulanan kişiler olduğu beyan edildi. Örneğin bu konuda kastedilen özel askeri birlik olan “Vagner”in kurucusu Evgeniy Prigojin olduğu söylendi. Mahkeme oturumunun bitmesi sonucu Bojkov sosyal medya aracılığı ile şunları yazdı: “Bulgaristan’da hala adil bir yargı yok. Halen reforme olmuş zorba bir yaklaşım var”.
Aynı zamanda Vasil Bojkov’un, GERB lideri Boyko Borisov aleyhinde şahitlik edip etmeyeceği konusu henüz netlik kazanmadı. Bu onun avukatı Georgi Gatev’in sözlerinden ortaya çıktı. Gatev, kendisine Borisov ve eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov hakkında sorulan soru üzerine. “Bu konu hakkında henüz konuşmadık. Belki kendisi benimle bazı şeyleri paylaşır” dedi.
 
Bu içerik 27.08.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 43 kez okundu.