Ustrumca ile Kırcaali kardeş belediye oldu

ResimKuzey Makedonya Cumhuriyeti ile Bulgaristan Cumhuriyeti arasında dostluk ve kardeşlik adına bugün Kırcaali’de önemli bir adım atıldı.
Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu üyesi İlhan Küçük’ün girişimiyle Ustrumca ve Kırcaali belediyeleri kardeş belediyeler ilan edildi. Toplantı Ustrumca Belediye Başkanı Kostadin Kostadinov, Belediye Meclis Başkanı Marian Daskalovski ve Belediye Genel Sekreteri Aleksandır Kocakov’un huzurunda Kırcaali Belediye Meclisi’nde gerçekleşti.
Kırcaali Belediye Meclis üyeleri oy birliğiyle Kuzey Makedonya’nın Ustrumca Belediyesi ile kardeş şehir olmasına ilişkin protokolün imzalanmasını onayladılar.
Kırcaali Belediye Başkanı Dr. Müh. Hasan Azis, yerel meclise sunduğu öneride belediye yönetiminin Aralık 2022’de kardeş şehir olma konusunda da anlaşmaya varıldığı Ustrumca ziyaretini hatırlattı. Dr. Müh. Azis’in verdiği bilgiye göre, 475 kilometrekare alana sahip ilçenin nüfusu 54.676 kişidir. Yoğun tarım merkezi olan Ustrumca Ovası’nda yer alır. Şehirde tekstil ve gıda endüstrisi gelişmiştir. Baharda yapılan Ustrumca Karnavalı ile meşhurdur.
Ustrumca Belediye Başkanı Kostadinov, Hasan Azis ile ikili kardeş şehir protokolü imzaladıktan sonra yaptığı konuşmada, her iki halkın dost olmasını istediklerini ve böyle bir adımın da Ustrumca Belediyesi, meclis üyeleri ve vatandaşları tarafından desteklendiğini dile getirdi. Konstadinov ayrıca, ekonomi, kültür ve spor alanlarında aktif temaslar yürütüleceğine dair umudunu dile getirdi ve “Hoşgörü ve anlayış içerisinde çalışacağız. Belirli bir zamanda çok şey yaptık” diye vurguladı.
Bu içerik 28.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 34 kez okundu.