Üsküp’te Yunus Emre anıldı

Resim
29 Temmuz Perşembe günü Üsküp Kurşunlu Han’da "2021 Yunus Emre ve Türkçe Yılı" kapsamında Yunus Emre, “Gel Gör Beni” başlıklı bir sergi ile ve Yunus Emre'nin şiirlerinden bestelenen eserlerin icra edildiği “Bizim Yunus” isimli bir konser ile anıldı.
Üsküp Yunus Emre Enstitüsü, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü iş birliğinde gerçekleştirilen bu etkinlikte Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Hasan Mehmet Sekizkök, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Üsküp YEE Müdürü Serhan Kula'nın yanı sıra ülkedeki Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasetçiler, vatandaşlar ve diğer davetliler yer aldı.
Vefatının 700. yıldönümünde bir sergi ve şiirleriyle Yunus Emre’yi hatırladıklarını söyleyen Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Serhat Kula, Yunus’un aslında bizlere seslendiğini ve bizlere her zaman sesini ilettiğini ama yine de kendilerinin, bu tür etkinlikler vasıtasıyla onu güzellikleriyle beraber  tekrar tekrar yansıtmak istediklerini ifade etti.
TÜRKSOY Genel Sekreteri Kaseinov da Yunus’un, kadim Anadolu toprakları başta olmak üzere tüm Türk dünyası için büyük bir miras ve silinmez izler bırakmış olduğunu, asırlardır dilden dile, gönülden gönüle aktarılan şiirleriyle gönüllerimizde taht kurmuş olduğunu ifade etti.
Etkinlikte yer alan Türkiye Cunhuriyeti Büyükelçisi Sayın Hasan Mehmet Sekizkök de yapmış olduğu selamlama konuşmasında böyle güzel, anlamlı ve önemli bir etkinlikte emeği geçen tüm kuruluş ve kişileri  tebrik etti ve duymuş olduğu memnuniyeti dile getirdi.
Programın devamında Yunus Emre’nin bestelenmiş şiirlerinin icra edildiği bir konser de gerçekleşti. Söz konusu konserde Doç. Dr. Abas Yahya ekibi ve Muhsin Süleyman gibi sanatçılar da yer aldı.

Kaynak: https://www.trt.net.tr/makedonski/rieghion/2021/07/31/vo-skopjie-izlozhba-na-junus-iemrie-dojdi-vidi-mie-i-kontsiert-nashiot-junus-1683337  (Erişim tarihi, 04.08.2021)

 

 

Bu içerik 31.07.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 127 kez okundu.